Prima pagină > Animale > Dacă aveţi pisic pe acasă, probabil o sa vă intereseze postul acesta :D

Dacă aveţi pisic pe acasă, probabil o sa vă intereseze postul acesta :D

Ce facem cu motanii în călduri?

Posesorii de motani se confruntă, cel mai adesea, cu o problemă gravă: marcarea teritoriului. Urina pisicii emană un miros urât şi greu de îndepărtat cu soluţii obişnuite. Problema marcării teritoriului apare de îndată ce motanul a ajuns la maturitate sexuală. Scopul? Înştiinţarea potenţialilor rivali de prezenţa lui şi informarea pisicilor că există un „nou armăsar în zonă”. Cum scăpăm de problema mirosului greu de suportat?!

În momentul în care motanul atinge maturitatea sexuală, e puţin probabil să reuşiţi să-l ţineţi sub control, în casă. Va încerca din răsputeri să cucerească toate femelele aflate în zonă, ba chiar va pleca în căutare de pisici. După satisfacerea nevoilor sexuale, motanul viril se va întoarce acasă, slăbit şi probabil rănit, la culcuşul său stabil şi cald.

Căutarea femelelor în călduri reprezintă principala sa grijă. În această perioadă va mânca puţin, se va lua la bătaie cu orice alt motan care îndrăzneşte să-i încalce teritoriul, ba chiar va manifesta un comportament agresiv faţă de orice fiinţă va îndrăzni să-i invadeze intimitatea. În timpul luptelor, pisoiul poate fi rănit grav sau poate dobândi boli grave, printre care rabia sau SIDA. Ce e de făcut?! continuarea la http://www.animalutul.ro/pisica/ingrijire/ce-face-cu-motanii-in-calduri/221/

Categorii:Animale Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu